Економіка

Держпраці впроваджує сервіс «Інтерактивний інспектор»

Державна служба України з питань праці перебуває у постійному контакті із працівниками та роботодавцями, у тому числі, за допомогою консультаційної телефонної лінії, запровадженої ще на початку 2020 року.

Адже запровадження жорстких карантинних обмежень у минулому році суттєво обмежило можливість безпосереднього спілкування інспекторів праці з громадянами-заявниками та суб’єктами господарювання. У той же час призвело до зростання запиту на методичну допомогу та консультації інспекторів праці. Така ситуація стала передумовою і поштовхом для створення у Службі сервісу «Інтерактивний інспектор», за допомогою якого працівники і роботодавці у будь-який зручний для них спосіб (через засоби телефонного зв’язку, соціальні мережі, інші комунікаційні засоби) можуть отримати необхідну інформацію.

Найбільше звернень, які надійшли до Держпраці України та її територіальних органів було:

- з питань оплати праці;

- з надання відпусток, у тому числі щодо примушення до написання заяв на відпустки без збереження заробітної плати;

- з належного оформлення трудових відносин;

- щодо звільнення, зокрема щодо примушення роботодавцями написання заяв на звільнення.

Найчастіші питання громадян знаходять своє відображення у рубриці «Запитання-відповіді» на сайті Держпраці за посиланням https://dsp.gov.ua/faq/, що додатково спрощує одержання інформації та відповідей на питання.

Головне досягнення запроваджених сервісів – наближення консультаційних послуг Держпраці до їх споживачів, недопущення порушення прав працівників та виникнення ситуацій, в яких роботодавець наражається на ризики штрафних санкцій.

Поставити свої запитання фахівцям територіального органу Держпраці – Управління Держпраці у Чернівецькій області – та отримати вичерпні відповіді на них можливо наступними засобами комунікації:

- телефоном: (0372) 55 37 24;

- поштою: 58 003, м. Чернівці, вул. Зелена, 3;

- e-mail: 24cv@dsp.gov.ua

- іншими комунікаційними засобами, інформація про які розміщена на головній сторінці сайту Управління Держпраці у Чернівецькій області: http://cv.dsp.gov.ua/

Ви не авторизовані у системі для того щоб ви мали змогу коментувати новину вам необхідно авторизуватися або зареєструватися