Фонд соціального страхування

Соціальний захист людей з інвалідністю внаслідок виробничих травм – одне із пріоритетних завдань Фонду

Генеральна асамблея ООН проголосила 3 грудня Міжнародним днем людей з інвалідністю з метою звернення більшої уваги на потребу їх інтеграції у суспільство.

Завдання Всесвітньої програми дій, до якої долучилася й Україна, полягає у проведенні ефективних заходів для запобігання інвалідності та відновлення працездатності постраждалих. Вирішення соціальних проблем – одне з найголовніших завдань державної політики України, особливо в період викликів, зумовлених пандемією.

Фонд соціального страхування України здійснює соціальний захист та гарантує фінансові допомоги і компенсації усім потерпілим, які в результаті професійних захворювань чи травм на виробництві отримали інвалідність або стійку втрату працездатності. Також значну увагу Фонд приділяє створенню належних умов для забезпечення медичної та соціальної реабілітації, відновлення здоров’я та працездатності потерпілих на виробництві. Наразі діє цілий комплекс послуг з їх медичної та соціальної реабілітації. Сюди входить лікування потерпілих в стаціонарних медичних закладах та санаторно-курортне лікування, медична реабілітація і фінансування спеціального медичного догляду за потерпілими, а також забезпечення осіб з інвалідністю необхідними медикаментозними препаратами, додатковим харчуванням, інвалідними колясками, протезно-ортопедичними виробами тощо. Діяльність Фонду щодо забезпечення потерпілих медико-соціальними послугами спрямована на відновлення здоров'я потерпілого, повернення його до праці й у суспільство, усунення наслідків захворювання або травми, максимального зменшення наявних обмежень пересування, орієнтації, самообслуговування, навчання, спілкування, поводження тощо.

Фонд соціального страхування України робить усе можливе, аби люди, які втратили здоров’я, виконуючи свій професійний обов’язок, якомога повніше відчували державну турботу й поліпшення свого добробуту. Обов’язок Фонду соціального страхування України допомагати не лише матеріально, а насамперед своєю увагою і чуйністю, добрим словом і конкретною справою.

Ви не авторизовані у системі для того щоб ви мали змогу коментувати новину вам необхідно авторизуватися або зареєструватися