Фонд соціального страхування

Уряд розширив на інтернів страхові виплати медикам, постраждалим від профхвороби на COVID-19

Кабінет Міністрів України розширив дію порядку здійснення державних страхових виплат у разі інвалідності або смерті медичних працівників через професійну хворобу COVID-19 на студентів-медиків V і VI курсів, залучених до боротьби із коронавірусом SARS-CoV-2 державними і комунальними закладами охорони здоров’я.

Відповідні зміни до постанови «Деякі питання надання страхових виплат у разі захворювання або смерті медичних працівників у зв’язку з інфікуванням гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2» від 17.06.2020 № 498 Уряд вніс на засіданні 9 грудня.

Зазначені страхові виплати здійснюються через Фонд соціального страхування України за кошти державного бюджету.

Крім того, рішенням Уряду до переліку документів, необхідних для призначення Фондом виплати, додано довідку про результати визначення ступеня втрати професійної працездатності у відсотках, потреби у наданні медичної та соціальної допомоги, яка видається медико-соціальною експертною комісією.

Станом на 9 грудня 2020 року у Фонді не зафіксовано випадків смерті студентів-медиків внаслідок профхвороби на COVID-19.

Крім того, Фонд соціального страхування України здійснює для медичних працівників, або їх родин у разі смерті медиків внаслідок профхвороби на COVID-19 надання одноразових допомог, а також щомісячних страхових виплат відповідно до загальнообов’язкового державного соціального страхування за кошти Фонду.

Ви не авторизовані у системі для того щоб ви мали змогу коментувати новину вам необхідно авторизуватися або зареєструватися