Діяльність ради

Відбулась позачергова сесія

27 січня під керівництвом голови Мамалигівської сільської ради територіальної громади Аркадія Шови відбулося засідання п’ятої позачергової сесії Мамалигівської сільської ради.

У роботі сесії взяли участь депутати Мамалигівської сільської ради, заступник голови Володимир Антончук, начальниця відділу освіти апарату виконавчого комітету Новоселицької міської ради Аделіна Руснак та заступниця головного лікаря з економічних питань КНП «Новоселицька лікарня» Новоселицької міської ради Олена Галіщук.

Про стан освітньої галузі говорила Аделіна Руснак. Вона пояснила присутнім, як відбувається процес замовлення атестатів для учнів 9-11 кл., говорила про новий санітарний Регламент для шкіл, який вступив у дію у січні цього року, про фінансову автономію шкіл, яка має бути запроваджена з 2022 року, про рівень знань учнів Мамалигівської ОТГ, брак педагогічних кадрів, тощо. Олена Галіщук надала роз’яснення за яких умов лікування є безкоштовним, пояснила, як відбудеться вакцинація від COVID-19, говорила про те, що вивчається питання по залученню обласних спеціалістів для лікування хворих, тощо.

Потім депутати розглянули та обговорили питання порядку денного. Було прийнято рішення про звернення депутатів Мамалигівської сільської ради VIII скликання до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Чернівецької ОДА щодо зниження цін на природний газ та його транспортування, електроенергію та тарифи на житлово-комунальні послуги для населення. Також депутати затвердили нові редакції Статутів закладів, які знаходяться на балансі Мамалигівської сільської ради та розглянули низку питань, пов’язаних з землекористуванням.

Ви не авторизовані у системі для того щоб ви мали змогу коментувати новину вам необхідно авторизуватися або зареєструватися